Kun laktoosivaivainen lähimmäinen lähti sukuloimaan, tuli tilaisuus kokeilla Valion uutta ihmemaitoa Kiehua, jonka siis pitäisi keittää valkokastikkeet ja riisipuurot pohjaan tarttumatta. Ei kun toimeen. Maito kannussa mikroon esikuumennukseen, ja voita ja jauhoa kattilaan kuplimaan. Sitten kuumaa maitoa sekaan ja vispaamaan. Niin paljoa en mainoslauseisiin uskonut, että olisin vispaamatta jättänyt. Mutta eipä aikaakaan, kun kauhistus! Vispilä alkaa tuntea kattilan pohjassa paakkuuntumista ja soosin pintaan nousee tumma nokare. Äkkiä pois levyltä ja loppuvispaus pohjakosketuksia varoen.
Soosi pelastuu viime tingassa eikä siihen jää palaneita sivumakuja. Mutta kattilan tyhjennys tiskiä varten paljastaa totuuden: pohjassa on ruskea ketto. Ei kovion tumma vielä ja karhunkielellä vielä helposti irtoava, mutta sen näkee, että sekunneista on ollut kysymys. Kiehu olisi muutamassa hetkessä palanut kunnolla kiinni kattilaan. Eli mitä nyt Kiehusta mieltä olemme?
Jäin kyllä miettimään, olisiko ollut syynä, ainakin osa-, myös hella. Parisen vuotta sitten vaihdoin keraamisen levyn induktioon ja semmoinen tuntu on, että sen jälkeen erilaiset palamis- ja kiinnijämähtämisilmiöt ovat lisääntyneet. Senhän näkee sokeampikin hellan käyttäjä, että induktio on huimasti nopeampi, ja kiehunnan raivokkuudesta päätellen kuumempikin kuin vastuslevy. Voi olla, että induktio herkästi tulee liian kuumaksi, ellei lämpöä laske kyllin nopeasti ja ajoita sitä oikein. Induktio kyllä vaihtaa lämpöä heti, mutta paksupohjaisessa kattilassa kuumuus säilyy silti pitkään ja palamisvaara säilyy. Täytynee ottaa muutama harjoituskerta.
Vastaa