• Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Nakit ja Muusa

  • Reseptit
  • Ruokapuhetta
  • Arvostelut

Joulukalenteri 16: Stadin Panimon Winter Brown

15.12.2016 Kirjoittanut markku Leave a Comment

Stadin Panimon toinen sesonkiolut viittailee nimellään brown alen suuntaan. Tämähän on vanha brittiläinen oluttyyli, joka nimensä mukaan on ruskeaa, ehkä meripihkaan viittaavaa. Yleensä siihen liitetään myös maltainen makeus, matala alkoholi ja maltillinen katkeruus.  Tutuin edustaja lienee meilläkin myynnissä näkynyt Newcastle Brown Ale. Kun tätä olutta kaataa lasiin, juoja käy mietteliääksi. Suodattamaton olut on samean harmaata, vähän kuin kuravettä. Myös tuntuva humalan lemahdus käy nenään.

Ensimmäinen kulaus lohduttaa ainakin sen verran, että humalan katkeruus ei ole ihan niin tiukka kuin tuoksu kielii. Selvästi kuitenkin brittiläisiä esikuviaan trävämpää, kovaa ja suuta kuivattavaa. Olut on hyvin hiilihappoinen ja jollain tapaa sulkeutunut. Lempeys ja makeus ovat tipo tiessään. Jälkimaku on lyhyt.
Brown Ale? Ei minusta. Siihen aivan liian kireä ja karvas. Enemmän maku viettelee ajatuksia pale alen suuntaan.  Mitään ruokasuosituksia ei tälle keksi. Stadin panimon monia oluita juon usein ja mielelläni. Nähtävästi taitavankin tekijän käsistä lähtee joskus ns. välityö.

Previous Post: « Joulukalenteri 15: Prykmestar Jouluolut
Next Post: Joulukalenteri 17: Olvi Tumma Jouluolut III »

Reader Interactions

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Viimeisimmät artikkelit

  • Suomi nousi läskisoosin voimalla
  • Kosher ja halal eli vedeneväitten teologiaa
  • Lammaskaalia eli kaalia ja lammasta
  • Munakoisosta moussakaan
  • Bellman ja pimpinella-kysymys

Avainsanat

anis Ateneum Beer Hunter bock Georgia helles Hyvä Tuomas Italia jouluolut juusto kaali kaalikääryle kinkku Laitilan Wirvoitusjuomatehdas lammas Lidl Liedon lihakauppa lipeäkala livekala makkara maksa Malmgård Mami olut Olutpaja Olvi pale ale pasta peruna pizza porsmack Pyynikin Käsityöläispanimo Rekolan Panimo siika sika silakka sinappi Sinebrychoff söörwursti Stadin Panimo talviolut Teerenpeli TOYS tumma lager Vakka-Suomen Panimo

Viimeisimmät kommentit

  • Esa Alapoti: Näin pysyy tilli villinä!
  • Marja: Kenen mummon muusi ja salaatti?
  • markku: Kenen mummon muusi ja salaatti?
  • Pirkko Paranko: Kenen mummon muusi ja salaatti?
  • Paco: Nomadikokki ui katiskaan

Arkistot

  • marraskuu 2020
  • lokakuu 2020
  • syyskuu 2020
  • elokuu 2020
  • kesäkuu 2020
  • toukokuu 2020
  • huhtikuu 2020
  • maaliskuu 2020
  • helmikuu 2020
  • tammikuu 2020
  • joulukuu 2019
  • marraskuu 2019
  • lokakuu 2019
  • elokuu 2019
  • heinäkuu 2019
  • kesäkuu 2019
  • toukokuu 2019
  • huhtikuu 2019
  • maaliskuu 2019
  • helmikuu 2019
  • lokakuu 2018
  • elokuu 2018
  • huhtikuu 2018
  • maaliskuu 2018
  • tammikuu 2018
  • joulukuu 2017
  • marraskuu 2017
  • lokakuu 2017
  • syyskuu 2017
  • toukokuu 2017
  • maaliskuu 2017
  • joulukuu 2016
  • marraskuu 2016
  • lokakuu 2016
  • syyskuu 2016
  • heinäkuu 2016
  • kesäkuu 2016
  • toukokuu 2016
  • huhtikuu 2016
  • maaliskuu 2016
  • helmikuu 2016
  • tammikuu 2016
  • joulukuu 2015
  • marraskuu 2015

Kategoriat

  • Alkuruoka
  • Arvostelut
  • Juomat
  • Juomat A-Ö
  • Kala
  • Kasvista
  • Leikelautanen
  • Liha
  • Makiat
  • Makkara
  • Makkara
  • Markku
  • Matkalla
  • Olut
  • Peruna
  • Reseptit
  • Ruokakaupat
  • Ruokapuhetta
  • Ruokasanakirja
  • Sika
  • Sillisalaatti
  • Syötävä taide
  • Syöttölät
  • Väkevät
  • Viinit
  • Ykköset
  • Yleinen
  • Yleiset

Footer

Instagram

Instagram did not return a 200.

Copyright © 2021 · Nakit ja Muusa