Nyt on yhdellä jos toisella jäljellä kinkun rääppeitä, joista pitää päästä eroon. Eräs FB-tuttu uhosi syöttävänsä loput koirille, mutta muitakin keinoja on. Niihin eivät kuulu ruokapalstojen suosimat pitsat, hernesopat tai pyttipannut Sen sijaan lampaasta ja sillistä tehtävän vorschmackin imitaatio käy tähän loistavasti. Jo hiukan seisseen makuisen joulukinkun jatkokäsittelyyn tämä porsmack onkin oikeastaan ainoa hyvältä maistuva keino.
Fileoi suolasilakat (tai putsaa lasimestarinsillin jäännökset) ja laita kylmään veteen likoamaan noin kolmeksi vartiksi. Putsaa lihajäänteet irti kinkun luista ja jauha ne lihamyllyssä. Jauha samaan syssyyn myös silakat tai sillit ja kuorittu sipuli. Laita jauhe kattilaan ja lisää hieman lihalientä, smetana ja tomaattipyree. Myllytä sekaan pippuri. Anna porista pienellä lämmöllä vähän väliä pohjia myöten sekoittaen puolisen tuntia, enemmänkin. Anna paksuuntua puuromaiseksi. Tarjoa uuniperunan ja etikkapunajuuren kanssa. Snapsi sopii tähän hyvin ja olut myös.
n. 500 g kypsää possua
5-6 suolasilakkaa (tai muuta suolakalaa)
isohko sipuli
1 dl smetanaa tai ranskankermaa
2 rkl tomaattipyreetä
lihalientä
mustapippuria
Vastaa