Fiskarsissa toimiva Rekolan Panimo on laittanut talven tuiverrusta torjumaan kahden kerroksen olutta. Alkon vahvuinen Talven Tähti päätyi joulukalenteriin, keskiolutversio maisteltiin muissa yhteyksissä. Kun tätä tukevampaa vertaa äsken maistettuun keskarivaihtoehtoon, makumaailma on aika lailla saman henkinen. Siinä, missä edellinen oli rungoltaan heiveröinen, tämä 5,6-prosenttinen on rotevampi ja ratkaisevasti ”oikeampi” versio.
Eiköhän tässä ole itse asiassa kyse samasta oluesta, mutta toista on vain vedellä laimennettu? Maltaiseen keitokseen on roimalla kädellä lisätty neilikkaa, kardemummaa, tähtianista ja kanelia. Tämä tunkee kohtuullisen, beessin vaahdon läpi nenään jo ensi nuuhkaisulla. Maussa nämä joulumausteet toistuvat ja mukaan hiipii häivä havuakin niin, että joulukuusikin sitten mukaan saatiin. Humalaa on vain näykkäyksen verran ja sen erottaa vain vaivoin runsaan mausteen alta. Olutta suussa makustellessa mielessä pomppivat kardemummaiset pullat ja mukavasti mausteinen glögi. Siitäpä juohtui mieleen laittaa tilkka olutta mikroon. Ei ihan paha glögi, kun tirautti tilkan konjakkia sekaan. Ruokia tälle ei kehtaa suosittaa, rusina-pähkinä-sekoitus on sopiva naposteltava.
Vastaa