• Hyppää pääsisältöön
  • Hyppää ensisijaiseen sivupalkkiin
  • Hyppää alatunnisteeseen

Nakit ja Muusa

  • Reseptit
  • Ruokapuhetta
  • Arvostelut

Syömässä Taalintehtaalla

23.11.2015 Kirjoittanut markku Kommentoi

09082012_taalintehdasTaalintehdas, Dalsbruk, Kemiönsaaren etelärannalla on kesäkylä, mutta löytää sieltä talvisaikaankin paitsi juotavaa, myös syötävää. Torin laidalla on Cafe Holmbergs Four C, pienvenesataman ympäriltä löytyvät Strandhotelletin Restaurang Strand ja Pub Niska, Rosala Handelsbod ja Portside sekä tehtaan portin pielessä vielä grillikioski. Rannassa, ST1:n huoltoaseman talossa on Pub Skippers. Ja parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä on vielä Kasnäsin satama ja sen ravintola tai Söderlångvikin kahvila.
Four C:ssä Holmbergin kalastajaperheen tyttäret Carina ja Clara pyörittävät toista vuotta mainiota kahvilaa, joka tarjoaa hyvän valikoiman kalapitoisia suolaisia herkkuja sekä muita leivonnaisia. Kehuttu on ainakin kalahampurilainen, mutta kaikki muukin on freesiä ja paikalla tehtyä. Juomavalikoima on pieni, mutta riittävä oluesta snapseihin. Useimmiten tiskissä on myös tuoretta tai savustettua kalaa kotiin viemisiksi.  Kesällä terassi. Avoinna 9-17, su 11-16. Hertsbölentie 1. Puh. 0400-941 095. Facebook: Holmbergs Fisk o Stuguthyrning.
Torin kulmalta keväällä pienvenesataman makasiineihin muuttanut Rosala Handelsbod tarjoaa kahvia, virvokkeita, jäätelöä ja monenlaista suolaista ja makeaa RH_ind042013syötävää (ei anniskelua). Puoti myy myös mukaan otettavaksi monelaista koti- ja ulkomaista delikatessia, juustoja sekä toisinaan kalaa ja kasviksia. Tuoreet pikkupatongit ovat kerrassaan mainioita. Kaupan yläkerrassa on vaihtuvia näyttelyitä. Kesällä terassi. Avoinna 2.9.-31.12. ke–pe 9.30-17.30, la 9.30-15.00. Kolabackavägen 1. Puh. 044-566 7366. www.rosalahandelsbod.fi
Vierasvenesataman pohjukassa. puiston reunassa on Restaurang Strand, jossa on Strandhotellet_nettilaadukkaan à la carte -listan lisäksi erikoisuutena paikan Pub Niskassa Ahvenanmaan Michael Björklundin kehittämä valikoima peltileipiä, Algothista Smugglareen. Sydäntalvella kiinni, mutta lauantaisin paistetaan plåtbrödejä. Juomissa A-oikeudet. Taalintehtaantie 694. Puh 040- 5312832. www.strandhotellet.fi
Perinteisin kylän paikoista on Portside, jonka uusi omistaja Mikko Rautiainen on säilyttänyt paikan mainiot pizzat (pikkuisen valikoimaa karsien). Hyvä niin, sillä monen mielestä ne kuuluvat maan pizzaeliittiin. Muuta listaa on jonkin verran muokattu. 12246725_955469027848822_3206554250639489287_nPaikka tarjoaa arkipäivisin lounasta ja muulloin kelpo ravintolaruokaa pizzojen lisäksi. Rautiaisella on hinkua myös erikoisviikkoihin ja -tapahtumiin. Vastikaan parikymmentä uteliasta ruokavierasta pisteli poskeensa täytettyjä siansorkkia. Ma-Ti 10.00-17.00, Ke-To 10.00-21.00, Pe 10.00-23:00, La 12.00-23:00, Su suljettu. Puh. 02- 466 1745. www.portside.fi
10406629_389231804602799_8913642599847933907_nST1:n huolto- ja bensa-aseman talossa toimiva Skipper’s Pub oli pitkään kiinni, mutta on nyt noin vuoden toiminut uuden omistajan hoivissa. Paikka on urheilupainotteinen kansanpubi, mutta tarjoaa myös perussetin tomeraa ruokaa burgereista pihveihin. Vähään aikaan ei paikan kulmilla ole tullut poikettua, mutta sen Facebook-sivujen perusteella se olisi talviaikaan auki to 16.00–0.00, pe-la 16.00–2.00 ja su 14.00–22.00. Strandvägen 1. Puh. 040-440 7057. www.kp-ravintolat.fi. Facebook: Pub Skippers.
 

Edellinen artikkeli: « Jouluolutta, osa 1
Seuraava artikkeli: Jouluolutta, osa 2 »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Viimeisimmät artikkelit

  • Muokataan historiaa: Mitä sanoi Kivi neitsytperunasta?
  • Cataplanan jäljillä Algarvessa
  • Nestemäinen salaatti
  • ”Siinä on ajuruohoa mausteena”
  • Kotkan posso ei ole possu

Avainsanat

Alsace anis Ateneum Beer Hunter bock flammekueche Georgia helles Hyvä Tuomas IPA jouluolut julbock juusto kaali kaalikääryle kala karitsanmaksa khinkali kinkku Laitilan Wirvoitusjuomatehdas lammas Lapin Kulta Lervig Lidl Liedon lihakauppa lipeäkala livekala maito makkara maksa Malmgård Mami olut Olutpaja Olvi pale ale peruna Rekolan Panimo siika sika silakka Sinebrychoff Stadin Panimo talviolut Vakka-Suomen Panimo

Viimeisimmät kommentit

  • Amy: Porkkana on kelpo porkkana
  • Markus Loisa: Haggis, tuo skottien lahja outoja ruokia pelkäävälle
  • markku: Kansallinen silakkalaatikko
  • Raimo Handolin: Kansallinen silakkalaatikko
  • MAKKARA – TUO MUOTTIIN TEHTY ELINTARVIKE – Molekyyligastronomia: Makkarassa on kaksi päätä

Arkistot

  • kesäkuu 2025
  • tammikuu 2025
  • elokuu 2024
  • heinäkuu 2024
  • helmikuu 2024
  • tammikuu 2024
  • joulukuu 2023
  • marraskuu 2023
  • elokuu 2023
  • toukokuu 2023
  • heinäkuu 2022
  • huhtikuu 2022
  • heinäkuu 2021
  • kesäkuu 2021
  • toukokuu 2021
  • huhtikuu 2021
  • maaliskuu 2021
  • helmikuu 2021
  • marraskuu 2020
  • lokakuu 2020
  • syyskuu 2020
  • elokuu 2020
  • kesäkuu 2020
  • toukokuu 2020
  • huhtikuu 2020
  • maaliskuu 2020
  • helmikuu 2020
  • tammikuu 2020
  • joulukuu 2019
  • marraskuu 2019
  • lokakuu 2019
  • elokuu 2019
  • heinäkuu 2019
  • kesäkuu 2019
  • toukokuu 2019
  • huhtikuu 2019
  • maaliskuu 2019
  • helmikuu 2019
  • lokakuu 2018
  • elokuu 2018
  • huhtikuu 2018
  • maaliskuu 2018
  • tammikuu 2018
  • joulukuu 2017
  • marraskuu 2017
  • lokakuu 2017
  • syyskuu 2017
  • toukokuu 2017
  • maaliskuu 2017
  • joulukuu 2016
  • marraskuu 2016
  • lokakuu 2016
  • syyskuu 2016
  • heinäkuu 2016
  • kesäkuu 2016
  • toukokuu 2016
  • huhtikuu 2016
  • maaliskuu 2016
  • helmikuu 2016
  • tammikuu 2016
  • joulukuu 2015
  • marraskuu 2015

Kategoriat

  • Alkuruoka
  • Arvostelut
  • Juomat
  • Juomat A-Ö
  • Kala
  • Kasvista
  • Kirjat
  • Leikelautanen
  • Liha
  • Makiat
  • Makkara
  • Makkara
  • Markku
  • Matkalla
  • Olut
  • Peruna
  • Reseptit
  • Ruokakaupat
  • Ruokapuhetta
  • Ruokasanakirja
  • Sika
  • Sillisalaatti
  • Syötävä taide
  • Syöttölät
  • Väkevät
  • Viinit
  • Ykköset
  • Yleinen
  • Yleiset

Footer

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Copyright © 2025 · Nakit ja Muusa