Ainakin varttuneemmat turkulaiset muistavat kalastusvälinekauppa Katiskan, joka sijaitsi Kristiinankadulla Koulun tontissa seuraavassa talossa. Myöhemmin paokalla toimi Venäjän viisumeita välittävä konttuuri. Pari viikko sitten siinä avautui ravintola Nomadi, jonka nimi viestii vaeltamisesta ja muukalaisuudesta. Semmoiset määritteet kokee tutuiksi myös paikan pyörittäjä Paco Ndiaye, Senegalissa syntynyt, Italiassa varttunut ja koulunsa käynyt ja 2008 Suomen Turkuun päätynyt kokki.
Pacon turkulaiset ja lukuisat Turussa ruokailleet muistavat maan ehkäpä parhaan ja tinkimättömimmän italialaisravintolan Sergio’s:in keittiöstä. Siellä monta vuotta kokattuaan ja kirjankin niiltä ajoin julkaissut Paco väänsi myöhemmin pastaa Kultatalon yläkerran ruokamaailmassa Pasta Fabbrica -paikassaan.. Ulkomailla välillä koukattuaan hän toukokuun loppa avasi Nomadin, 50-paikkaisen bistrohenkisen paikan Kristiinankadulle, josta viime vuosina on muodostunut varsinainen ravintolakatu Turussa –monen muun kadun tapaan.
Tyylinsä Nomadi hakee Pohjoismaista, Italiasta ja Afrikasta. Lounaalla arkipäivinä 11-14 on tarjolla 10,40 euron pastavalikoima. Iltaruokaa on tarjolla ti-la, sunnuntaisin Nomadi on kiinni. Tarjolla on paria viidenkympin menua sekä italialaiseen tapaan valikoima antipastoja (11-14 e), pastapitoista primoa 16-19 e), plusmiinus 25 euron secondoa sekä vajaan kympin dolceja. Eli hyvinkin oman kukkaron paikka.
Poikkesin Pacolla helatorstain loopuiltapäivällä, jolloin paikassa oli melko hiljaista. Vähän kuin lounaaksi tilasin alkuun Tropic Jokiranta-antipaston, joka sisälsi marinoituja jokiravunpyrstöjä, paistettua kampasimpukkaa, hapanilmelää kookosmaitohyytelöä, mangopyreetä ja salaattia. pääruoaksi tyydyin kasvisrisotto Primaveraan, joka oli höystetty kolmella pyreellä, herneellä, porkkanalla ja sellerillä.
Jatkuu…